Wethouder Postma overhandigt de waka waka oplader aan de fam. Dost uit Woltersum

De familie Dost uit Woltersum is winnaar van de door de EnergieCoöperatie Ten Boer (ECTB) uitgeloofde Waka Waka lamp. De prijs was onderdeel van de ECTB-campagne voor het werven van deelnemers in de coöperatie. Op maandag 12 februari werd deze prijs door wethouder Postma van de gemeente Ten Boer uitgereikt. Dit gebeurde bij de boerderij op Woldwijk, waar de ECTB haar eerste project van duurzame en lokaal opgewekte energie gaat realiseren. Dit project bestaat uit 177 zonnepanelen op het dak van de schuur bij de boerderij Woldwijk. Vijftien afnemers uit de gemeente Ten Boer hebben de hierbij behorende zonparticipaties afgenomen. De afnemers zijn particulieren en bedrijven. De installatie van de panelen gaat binnenkort gebeuren.

De ECTB is gestart met het werven van deelnemers voor het tweede project. Als alles naar wens verloopt wordt dat een project van twee kleine windmolens.

De Waka Waka lamp is ontwikkeld voor plekken in derdewereldlanden waar geen elektriciteitsnet is. De lamp heeft een zonnepaneel. Overdag kan de lamp opgeladen worden en ’s avonds gebruikt voor huishoudelijk werk of huiswerk van kinderen. Twee usb-uitgangen maken de Waka Waka geschikt voor het opladen van mobiele telefoons en dergelijke. Met het kopen van een dergelijke lamp wordt een tweede lamp weggegeven aan een arm gezin in een ontwikkelingsland. Twee voor de prijs van één. Op internet is veel over deze lamp te vinden.

Voor meer informatie over de ECTB of voor opgave voor het tweede project kunt u terecht op de website www.ectb.nl.